Кои са най-популярните платформи за покупка на криптовалута? Предимства и недостатъци.

Криптовалутите напоследък са в подем. Според различни анализатори, е възможно отново да придобият високите си стойности от края на 2017-та година. Биткойн е несъмнено най-популярната цифрова валута. И въпреки че мненията са доста разногласни, много потребители смятат, че цифровите валути могат да заменят стандартните пари.

Независимо от тези спекулации, обаче, факт е, че можеш да печелиш пари, като инвестираш в цифрова валута. Но за да направиш това, трябва внимателно да избереш най-добрите уеб сайтове, през които ще можеш да купуват дигиталната валута и същевременно да я продаваш.

Инвестирането в биткойн наистина може да се изплати, но преди да започнеш да печелиш пари, трябва да се научиш да взимаш разумни решения.

Едно от най-важните решения, които ще ти се наложи да направиш, като за начало, определено е изборът на подходящата платформа. Има безброй сайтове, които можеш да откриеш в интернет, но не всеки върши толкова добра работа, като проверените и сигурни платформи.

Много хора са доста объркани от факта, че не могат да намерят сайт за "инвестиции" – тъй като повечето сайтове се наричат ​​„уебсайт за обмен“ или брокерски платформи.

Кои са някои от най-добрите и най-надеждни сайтове за закупуване и продажба на цифрова валута?

Представяме ти един кратък, но доста полезен списък с платформите, които ще са ти от помощ да навлезеш в света на дигиталната валута.

Coinbase

Това е един от най-добрите налични сайтове, най-вече защото прави търговията изключително ясна. С Coinbase можеш да правиш всичко, което може да се прави с биткойн. Това е сайт, който ти позволява да купуваш и продаваш единици валута от и на други потребители на биткойн, при това - с много високо ниво на сигурност. Платформата също така ти позволява да плащаш за стоки и услуги с няколко кликвания. И ако се запознаеш по-отблизо с платформата, ще откриеш, че е доста лесно да направиш печалба, благодарение на нея.

Тя дава възможност на потребителите да се възползват от метода "dollar cost averaging". Това означава, че можеш да го настроиш да купува биткойн автоматично на седмична или месечна база.

Важно е да се отбележи, че всяка транзакция се наблюдава и когато възникне подозрителна дейност, има разследване по въпроса. Компанията си запазва правото да закрие сметката, след като докаже, че е имало злоупотреба.

Като минус на сайта може да се сметне липсата на анонимност.

Предимства на платформата:

- безопасност

- лесен и интуитивен интерфейс

- най-добрият и удобен сайт за начинаещи

LocalBitcoins

Тази платформа не е като стандартните за обмен на криптовалута, което означава, че тя е доста различна от Coinbase.

Това е сайт, където отделни хора се срещат, за да купуват и продават своите биткойни. Платформата има страница за всяка държава, която поддържа валутата, както и списък на купувачите и продавачите.

Що се отнася до безопасността, LocalBitcoins е страхотен сайт на добро ниво. Това е най-вече благодарение на вградената система "escrow", която защитава хората от измамници. По принцип това означава, че активите на продавача се съхраняват на сигурно място, докато получат потвърждение за плащане от купувача.

Сайтът предлага и функционална визия, която ти помага да се движиш по-лесно в света на цифровите валути. Например, можеш да получиш информация за местоположенията на продавачите във и извън твоята страна, само с няколко прости действия. Local Bitcoins е подходящ сайт за начинаещи с криптовалутите.

Предимства:

- една от най-сигурните платформи

Недостатъци:

- не е фокусирана точно върху обмяната на криптовалута

Kraken

Kraken е един от първите сайтове, които са преминали независим одит. Оттогава те са се разраствали, което означава, че сега те имат значителен брой потребители. Самата платформа е изцяло фокусирана върху търговията с биткойни.

Една от причините, поради която е толкова популярна, е фактът, че тя е сред най-простите, когато става дума за процеса на настройка.

Това е платформа за обмен, която може да бъде използвана както от физически лица, така и от фирми. Също като Coinbase, тя се отличава с голямо ниво на сигурност. Според експерти, това е един от най-добрите сайтове за инвестиции в Bitcoin.

Главно предимство на платформата е лесният за използване интерфейс.

BitStamp

Тази платформа бе първата, която получи лиценз за търговия с биткойн.

Най-голямото предимство при използването на BitStamp е фактът, че поддържа както кредитни, така и дебитни карти. С него можете също така да превърнете вашите биткойн единици в пропорционално количество злато. Това е единствената платформа, която предлага такива сделки. Също като Coinbase, това е изключително безопасна платформа, тъй като всички транзакции се наблюдават.

Основни предимства:

- безопасност

- възможно е да купиш биткойн, използвайки както дебитна, така и кредитна карта

OKCoin

За тези, които не са начинаещи в криптовалутите, OKCoin може да е подходящото място.

Там можеш да купуваш и продаваш биткойни, както и да инвестираш в тях.

Какви са плюсовете на платформата?

- добър избор, ако искаш да инвестираш

Недостатък: може би е предназначена само за инвеститори и по-запознати с криптовалутите потребители.

А докато се чудиш от къде да започнеш своята инвестиция в дигитална валута, ние те съветваме да се погрижиш за финансовата си стабилност тук и сега – като се сдобиеш с иновативната AXI Card.