Кои са популярните нео банки в света?

Нео банките успяват да привлекат младите потребители, благодарение на иновативната си концепция, различната си визия за бъдещето на финансовите операции и напълно опростените процеси, които досега никой нямаше да свърже именно с банкови процедури. Но ето, че през 2018 г. вече имаме изцяло онлайн базирани банки, чиито банкови операции нямат нужда от физически клонове, за да бъдат извършвани, а потребителите нямат нужда да ходят по тези клонове, да чакат за среща с консултант и да си губят времето по дълги опашки. Защото всичко вече може да бъде извършено през приложението в смартфона им. Новите информационни технологии, базирани изцяло онлайн операции и всичко, което произлиза от концепцията на нео банките, прави възможно намалянето на разходите и съкращването на процедурите. А това е плюс - както за самата институция, така и за нейните клиенти, които чакат с нетърпение да се възползват от банкови услуги, без да се налага да минават през дълги банкови процедури и излишна документация.

Кои са популярните нео банки в момента?

Monzo

С Monzo имаш безконтактна предплатена Mastercard, свързана директно с нейното приложение. Парите могат да бъдат заредени чрез банков превод или дебитна карта, или чрез Android Pay и Apple Pay.

Твоите разходи са категоризирани в лесна за четене графика, която показва и лога на търговците на дребно, при които са изразходвани парите ти. Приложението изпраща незабавно известие, когато се прави трансакция, а плащанията се изчистват много по-бързо, отколкото в сравнение с традиционните банки.

Няма допълнителна такса, ако твоята карта Monzo се използва в чужбина. След консултации с онлайн общността обаче Monzo планира да въведе такси за извършване на изтегляния в чужбина.

Старлинг Банк

Старлинг Банк предлага пълна разплащателна сметка, която ти позволява да създаваш директни дебити и постоянни нареждания. Няма такси за теглене на пари в чужбина или разходи и в момента, в който харчиш, получаваш незабавни известия на телефона си.

Нео банката също така дава допълнителна стойност за клиентите, като им дава контрол над тяхната финансова информация. По-точно, приложението автоматично категоризира разходите, които правиш, за да знаеш колко харчиш и къде харчиш.

Мобилната банка дава възможност на клиентите си да извършват плащания в различни банкови сметки и да консолидират банковите си сметки. Всичко това – с най-висока степен на сигурност.

N26

Най-модерната банкова сметка в Европа, която потребителите имат възможност да ползват, е дело на нео банката Number26. Също така, потребителите могат да се справят изцяло с телефоните си, когато става въпрос за цялостното им банкиране. N26 позволява да се открие акаунт за по-малко от осем минути, да се тегли от всеки банкомат, да се тегли или да се депозира на всяко място, както и да се получават известия в реално време след всяка транзакция.

Всички сметки N26 са гарантирани до 100 000 евро от схемата за компенсации на германските банки. N26 Mastercard се приема навсякъде, където Mastercard се приема в света, а банковата сметка N26 е напълно безплатна за откриване, използване и управление.

Revolut

Стартъпът обяви съвкупност от нови продуктови функции, които позволяват на лица от 42 държави за банков акаунт в Обединеното кралство директно от смартфона им за по-малко от 5 минути.

Тези нови функции означават, че клиентите получават личен номер на сметка и сортиран код, както и че могат да  приемат плащания, включително заплатата си в тяхната сметка в Revolut. Те също могат да прехвърлят пари на банка в Обединеното кралство за около 30 минути. Revolut прави всичко това, без да изисква банков лиценз, като използва технологични умения.

Atom

Това е първата банка, получила лиценз, докато е напълно базирана на онлайн приложения. Направени са някои забележителни иновативни подобрения в нео банката, включително възможността да се премахнат паролите и дебитните карти, а вместо това да се разчита на разпознаване на лица и глас. Вместо пароли, Atom използва биометрични данни в иновативното си мобилно приложение.

Atom предлага лесни и удобни средства за банкиране заедно с уникални и ангажиращи начини за управление на парите с пълен набор от качествени финансови услуги за лична и бизнес употреба, като услуги като ипотеки, заеми, кредитни карти и спестовни сметки, с планове да въведе текуща сметка.

Това са едни от имената, които оформят смело модерното банкиране. За да бъдеш и ти в крачка с новите технологии, ти препоръчваме AXI Card – кредитната карта, за която кандидатстваш дистанционно, а ние я доставяме до дома ти. Тя е безконтактна и ти носи куп предимства. Разбери повече за нея тук: https://axi-card.bg/