Свежи идеи за пролетна ваканция

Пролетта е времето, в което природата се събужда. Денят става по-дълъг, дръвчетата цъфтят и идва краят на зимната меланхолия. И след като мрачните и студени дни отстъпват място на слънце, цветни паркове и зеленина, то е време за промяна на обстановката. Пролетта е времето, през което на всеки му  се иска да замине за някое красиво място, на което да се нагледа на зашеметяващи живописни гледки. А и вече са отминали коледните празници и голямото пазаруване и е време да се заредят нови сили за топлия сезон. Ако и ти вече обмисляш за къде да стегнеш куфарите през идните месеци, ние имаме няколко свежи предложения за пролетна ваканция. Дори няколко дни, далеч от ежедневната рутина, са способни да те заредят с много енергия. Затова, не се колебай и започни да планираш следващата си кратка почивка. Независимо дали ще е само за уикенд, или за цяла седмица, всяка ваканция се отразява добре след дългата и студена зима. Събрали сме разнородни дестинации - от екзотични и топли градчета до исторически столици. А ако междувременно се чудиш, дали можеш да си позволиш ваканция в чужбина в следващите месеци, имаме разумно решение - кредитна карта AXI CARD. Благодарение на модерната пластика, имаш шанс да се възползваш от допълнителни парични средства по всяко време, където и да се намираш. Кредитна карта AXI CARD се издава от небанкова институция и поради това те лишава от множеството сложни банкови процедури и такси. Не е нужно да се редиш по опашки, за да получиш своята кредитна карта AXI CARD - можеш да кандидатстваш за нея онлайн или по телефон. При одобрение - ние ще ти я доставим до посочен адрес, напълно безплатно. Така се сдобиваш бързо и лесно с иновативна безконтактна кредитна карта. Кредитна карта AXI CARD е MasterCard и има 18% годишна лихва при плащане онлайн и на ПОС. Където и да направиш плащане с кредитна карта AXI CARD, ние ще те известим с SMS за осъществената трансакция. Така ще можеш да следиш всички движения по сметката си, за да си наясно не само с направените плащания, но и с баланса си.

И ако те улеснихме в избора на кредитна карта, нека да те улесним и в избора на дестинация:

Пучиска, Хърватия

Хърватия е една от най-живописните европейски страни, които обаче не са сред топ туристическите дестинации. Точно затова ти препоръчваме да посетиш някое от красивите скрити кътчета в тази балканска държава. Пучиска е малко крайбрежно градче, което всъщност се смята за едно от най-живописните не само в Хърватия, но и в цяла Европа. Къщите от бял камък са един от забележителните символи на градчето, кацнало на брега на Адриатическо море.

Краков, Полша

Един от най-известните полски градове е оцелял през Втората световна война и е пълна съкровищница за всеки ценител на историята и запазената архитектура. Историческият център на Краков е задължителна дестинация за всеки турист, а кулинарните изкушения са на всеки ъгъл. Ако вместо екзотични острови, предпочиташ да преоткриеш историята и културното минало на Европа, то Краков със сигурност си заслужава.

Соренто, Италия

Поредната италианска дестинация, която е по-добре да посетиш през пролетта, а не през горещото лято. Стръмните брегове на този град и прелестните морски гледки ще се превърнат в незабравим спомен за цял живот. Градът е известен и с прозвището си Земя на цветовете. Соренто се намира в Южна Италия и е чудесно място да се потопиш в истинската италианска култура, да пробваш спорт като гмуркане и да направиш впечатляващи фотографии. Освен това не е напълно достъпна дестинация, в сравнение с подобни красиви места из Европа.

Единбург, Шотландия

Столицата на Шотландия изглежда като извадена от някоя магическа приказка - старинен град, забележителна архитектура и вековна култура. Разположен сред зелени хълмове, Единбург е идеално място за пролетна почивка. Освен величествени замъци и богата история, градът разполага и с множество интересно барове и ресторанти.

Лисабон, Португалия

Лисабон определено е едно екзотично място, което се отличава със своето разнообразие - там има за всеки по нещо. От вековни катедрали до модерна архитектура и нощен живот, португалската столица е перфектна пролетна дестинация. Откритите пазари, кулинарните изкушения и музикалните ритми допълват колоритната визия на красивия град.

Истанбул, Турция

Истанбул е град, който задължително трябва да посетиш поне веднъж в живота си. Разположен между Запада и Изтока, Истанбул е място с вековна история, което е запазило в себе си разнородни култури и религии. Разноликият град е идеална пролетна дестинация, заради приятния климат по това време на годината и възможността да разгледаш останките на римската, византийска и османска архитектура.

Валета, Малта

Валета е столицата на островната държава Малта, като градът е признат за световно наследство на ЮНЕСКО. Градът се намира на върха на планина и представлява най-големия пристанищен град в страната. Валета е място, за което няма да ти е необходим огромен финансов бюджет, за да прекараш няколко дни в тропическия рай на тази спокойна и топла страна.